Crna odeća za posao ne mora da izgleda dosadno – donosimo 13 stilskih ideja

Crna odeća za posao ne mora da izgleda monotono, naprotiv, lako ju je uz par stilskih lekcija učiniti zanimljivom, casual, otmenom, praktičnom za radni dan… Dress code kojeg se zaposleni moraju strogo pridržavati sve više izlazi iz okvira kompanijskih pravila, ali tamo gde još uvek postoji – treba ga poštovati.

odeća za posao crna

Crna garderoba može da bude  posebno moćna

Da se ​​ne lažemo – oko 80 odsto naše garderobe sastoji se od crnih komada, pa zašto onda da  pokušavamo odjednom da to promenimo kada se oblačimo na posao? Crna odeća može da bude  posebno moćna — da nosi poruku, da izrazi stav. Zato se prepustite i inspirišite crnim modnim kombinacijama za posao koje će vas učiniti najotmjenijom osobom u kancelariji.

Ima nečeg izuzetno šik i lakog u vezi sa crnom odećom, posebno ako se držite čistih, pametnih linija poput savršeno ukrojenih blejzera ili pantalona ili pak kaputa. Crna odeća privlači pažnju jer je tako elegantna, ali podjednako i nenametljiva pa je idealna i za one ozbiljnije i za ležernije prilike.

Kako bi crna odeća za posao bila pun pogodak držite se nekih stilskih lekcija

Postoji nekoliko stilskih beleški koje bi trebalo imati u vdu ako volite da nosite crnu odeću. Sa all black garderobom lako možemo da skliznemo sa terena i ne izgledamo tako dobro.  Evo kako da budete sigurni da uvek izgledate šik u potpuno crnoj odeći:

1. Uvek birajte najbolji kvalitet koji možete da priuštite
Potpuno crna odeća može da učini da izgledamo “super skupo”, ali to neće biti slučaj sa jeftinim crnim krpicama. Bolje je kupiti jednu kvalitetnu crnu haljinu ili suknju, na primer, u Massimo Dutti butiku, nego 5 komada u nekom jeftinijem high street dućanu. U svakom slučaju, gledajte na to kao na investiciju. To znači uveć ćete imati dobar, kvalitetan komad odeće koji će da traje.

2. Fokus se stavlja na kroj
Kada na nama nema boje, već samo crna nijasna, ili nekog printa/dezena koji bi ukrao pažnju, sav fokus se stavlja na kroj odeće. U fokusu će biti kako džemper stoji/visi na nama ili da li kaput savršeno leži na ramenima. Ovo ide ruku pod ruku sa prvom tačkom – što je stvar kvalitetnija, to će verovatno biti bolji kroj i lepše će pristajati. Zato uvek pri kupovini dodatno obratite pažnju na kroj crne odeće i to kako vam stoji.

3. Kombinacija tekstura 
Dobar all black look daleko je od dosadnog. Tu su na delu tkanine i njihova kombinacija. Različite teksture ključni su sastojak kako bi odevna kombinacija izgledala skupo. Probajte na primer – crna svilena/satenska haljina i kardigan/kaput od fine vune ili kašmira. Ta kombinacija dve raskošne tkanine učiniće da izgledate kao “milion dolara”.

4. Modni dodaci kao poseban “začin” 
Odgovarajući modni asesaor može popupuno da preokrene priču i taj all black look učini skoro neprimetnim. Na primer, boja torbe ili cipela može dodatno da nas intrigira, posebno je u pitanju neka jarka nijansa. Dobar nakit, poput dugih, zanimljivih ogrlica, niza krupnih narukvica ili nenapadnih ali zanimljivih minđuša takođe pojačavaju utisak crnih modnih kombinacija.

odeća za posao

odeća za posao crna

odeća za posao

poslovna odeća

 

odeća za posao

odeća za posao

odeća za posao

odeća za posao

odeća za posao

odeća za posao

odeća za posao

odeća za posao crna

odeća za posao crna

 

Foto: Pinterest