Film UDAR SREĆE – jubilarno 50. dugometražno ostvarenje Vudija Alena

Film Udar sreće je jubilarno 50. dugometražno ostvarenje Vudija Alena koji uskoro stiže u domaće bioskope. Posebnost Alenovog novog filma u odnosu na njegova predhodna ostvarenja je u tome što je ovo prvi film u karijeri koji je u potpunosti snimljen na francuskom jeziku. Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Veneciji i projekcija na predstojećem 52. FEST-u, film će se naći u bioskopima širom Srbije od 29. februara.

film Udar sreće Vudi Alen

Film “Udar sreće” je moderna je priča o romansi i vrti se oko pojma sreće

Jedan od najpoznatijih reditelja današnjice, američki sineasta Vudi Alen snimio je svoj jubilarni 50. dugometražni film “Udar sreće” (Coup de Chance) kao mešavinu žanrova – romantični triler s elementima komedije. Film “Udar sreće” vrti se oko pojma sreće i važne uloge koju ona ima u ljudskim životima, moderna je priča o romansi, strasti i nasilju.

Fani i Žan na prvi pogled čine se idealnim bračnim parom – oboje su ostvarili profesionalne karijere, žive u predivnom stanu u elitnom kvartu Pariza te su, čini se, još uvek zaljubljeni kao i na početku svoje veze. Međutim, nakon što se Fani igrom slučaja sretne s Alanom, svojim bivšim kolegom iz srednje škole, on je doslovno obara s nogu. Ubrzo počinju sve česšće da se viđaju i da se sve više zbližavaju. Budući da je radnja smeštena u Parizu te kako se film snimao na stvarnim gradskim lokacijama, Alen je za svoje novo ostvarenje angažovao i mlade francuske glumce. Glavne uloge tumače Lu di Laž (Lou De Laâge), Nils Šneder (Niels Schneider), Melvil Popo (Melvil Poupaud) i drugi.

Foto: press