Geek&Gorgeous kozmetika – preporuka za problematičnu i kožu sklonu aknama

Geek&Gorgeous kozmetika nastala je iz želje jedne Judit da pomogne sebi i svojoj problematičnoj koži, jer svi preparati koje je probala – nisu dali efekta. Sa 17 godina Judit Racz počela je borbu sa strašnim aknama. Godinama je isprobavala tone kozmetičkih proizvoda, tretmane lica i stalno posećivala dermatologa. U toj očajničkoj želji da pomogne sebi, dok joj je lice služilo kao “poligon” za gomile proizvoda koji su “obećavali” nastao je i njen portal Kremmania, inače najpoznatiji beauty blog u Mađarskoj.

geek & gorgeous

Kako je nastao Geek&Gorgeous brend

Poslednjih 15 godina Judit se posvetila izučavanju biologije kože, nezi, dejstvu aktivnih sastojaka… i kaže da joj mnogo pomogla čuvena knjiga o kozmetičkoj dermatologiji dr Leslie Baumann. Istraživački rad doveo je dotle da je 2019. godine završila studije i dobila SCS diplomu iz kozmetičkih nauka – SCS Diploma in Cosmetic Science, koju dodeljuje Društvo kozmetičkih hemičara u Velikoj Britaniji. Sa svojim novim saznanjima, Judit je uspela sama da osmisli rutinu nege kože, koju je koristila strpljivo i dosledno, dok joj se koža konačno nije pročistila. I to bez ikakvog tajnog sastojka, kako ističe. I tako je nastao kozmetički brend Geek&Gorgeous.

Geek&Gorgeous kozmetika maksimizira sve što je dobro za kožu, a minimizira sve ostalo

Filozofija brenda Geek&Gorgeous zasniva se na maksimiziranju onoga što je dobro za kožu i minimiziranju svega ostalog, te se zbog toga i koristi slogan „pametne formule, lepa koža“. Geek&Gorgeous proizvodi su bez mirisa (veštačkih ili prirodnih), boja i alkohola, a sva sva pomoćna sredstva svedena su na minimum. U formulama se ne koriste uobičajeni alergeni i biljni ekstrakti, koji zvuče dobro, ali su naučno upitni za kožu. Proizvodi Geek&Gorgeous sadrže korisne koncentracije aktivnih sastojaka i ne koriste se oni kontroverzni kao što su parabeni, sulfati ili mineralno ulje, iako Judit i njen tim ne veruju da su to toksični sastojci, niti veruju u bilo kakva zastrašivanja. Kako vole da naglase – vole nauku, vole brojeve i vole aktivne sastojke, koji imaju pristojnu količinu istraživanja, koja pokazuju da su dobri za kožu. Takođe vole transparentnost i veruju u pametne kozmetičare, koji čitaju liste sastojaka i žele da znaju tačnu količinu ključnih aktivnih sastojaka. Judit Racz podseća da “više nije uvek bolje”, ali poznavanje količine definitivno pomaže da se napravi pametan i efektan izbor proizvoda.

Preparate za negu problematične i aknama sklone kože, kao i cene, možete naći na skintemple.rs i u dm drogerijama.

geek&gorgeous

geek&gorgeous

geek&gorgeous

geek&gorgeous

Foto: @geekandgorgeous