INFUSION 2020: MODNI BREND “SHASH” PREDSTAVIO KOLEKCIJU INSPIRISANU JAPANSKOM FILOZOFIJOM

Peta kolekcija modnog brenda Shash nazvana Infusion 2020, koju je kreirala srpska umetnica Saša Šašić, predstavljena je u galeriji Fond Fashion House. Nova kolekcija još jedan je rezultat dve isprepletene kreativne energije dveju umetnica – Saše i Madlene Dašić, a njihova saradnja odvela ih je do samog izvora njihovog stvaralaštva, omogućavajući im da ispolje ono najbolje u sebi. Komadi u koje je ubrizgana sama umetnost predstavaljaju najbolje od dva sveta koji postaje jedan u implicitnom obliku njihovog stvaranja.

Inspirisane drevnom japanskom filozofijom „wabi sabi“, Saša i Madlena stvorile su kolekciju koja slavi lepotu nesavršenosti i složenost krajnjih davalaca života – žene i prirode. Šest komada kolekcije “Infusion 2020” napravljeno je od najkvalitetnijih materijala poput liocela, lana i svile. Suknja, bluza, jakna i tri haljine su u zemljanim tonovima, a može se izabrati model sa Madleninim crtežom ili bez njega. Uglavnom klasičnih linija, komadi su inspirani nekim od najznačajnih žena sveta – onih koje su pratile svoju jedinstvenost i ne samo da su je prihvatale, već su je i slavile.
“Shash” je nastao kao spoj dveju ljubavi, prema modi i plesnoj umetnosti, stoga umetnica Saša Šašić “Shash” ne doživljava toliko kao modni brend, već više kao umetnički projekat. Sa željom da premosti barijere i otkrije ženu koja je istovremeno elegantna i slobodna, svaki dan i u svakoj prilici, svoju ljubav prema modi i pokretu spaja u jedinstvene odevne komade tj.u nosiva umetnička dela. Nova kolekcija pokazala je još jednom važnost te umetničke note i kako se prožimanjem dveju kreativnih energija rađa novo umetničko delo.

Promocija nove kolekcije u Fond Fashion House okupila je brojne saradnike, kolege iz sveta mode i poklonike brenda “Shash”, koji su mogli da vide komade iz nove linije, kao i crteže beogradske vizuelne umetnice Madlene Dašić, koji se nalaze na odevnim predmetima.
Nova kolekcija biće dostupna od 20. januara 2020. godine u radnjama Fond Fashion House, FAB Living radnji, kao i na zvaničnom sajtu – www.theshash.com.

Foto: press