Kobaltnoplavi akcenti stvaraju živahan kontrast neutralnim tonovima

Kobaltnoplavi akcenti u enterijeru ulepšali su porodični stan u indijskom gradu Thane, za koji je dizajn radio The Act of Quad – Architecture & Design Studio. Dizajnerski studio, kojem je povereno renoviranje, uveo je nešto plavog nameštaja i opreme u ovaj stan u neboderu. Kao krajni efekat pokazalo se da kobaltnoplavi akcenti stvaraju živahan kontrast unutar inače neutralnog tona ovog stana od 101 kvadrata, koji dele sredovečni par, njihove dve ćerke i mačka.

kobaltnoplavi akcenti

Ambijent neutralnih tonova akcentuju kobaltnoplavi akcenti

The Act of Quad sa sedištem u Mumbaju napravio je nekoliko strukturalnih promena u stanu tokom renoviranja, srušivši zid na ulazu kako bi trpezarijski deo izgledao veći i proširio treću spavaću sobu uz pomoć konveksne pregrade. Nekoliko oštrih uglova u blizini plafona je “zaokruženo” lučnim prelazima, koje se, kako navode stručnjaci ovog studija, koriste kako bi se  “omekšala ozbiljnost” postojeće arhitekture.

Dizajnerski studio kreirao je niz komada nameštaja po meri, baš za ovaj prostor, uključujući trpezarijski sto sa kvarcnim vrhom na tri noge, sivu sofu u obliku slova L, ljuljašku koja visi ispred prostranih prozora stana, omogućavajući stanarima da sede ili se ljuljaju dok uživaju u pogledu na grad. Unutrašnjost je prošarana kobaltplavim akcentima, u rasponu od cevčica na visilicama za osvetljenje do laminata koji oblaže lučni ormarić za piće u uglu, našli su se i na bordurama jastuka-sedalica, na lučnom naslonu stolica…

Belina koju “remete” plavi detalji

– Kada smo prvi put predložili kobaltplavu nijansu našim klijentima, oni su mislili da to nije boja za dom. Taj predglog im se činio kao “grom iz vedra neba”. Sada naši klijenti kažu da ne mogu da zamisle drugu boju u svom domu – navode dizajneri studija The Act of Quad.

Koblatnoplavi akcenti provlače se u i sobi mlađe ćerke, gde boja kobalta prekriva tanku zidnu šinu.
Udobna plava kutija za mačku integrisana je u garderobu sobe, a u drugoj spavaćoj sobi, koja pripada starijoj sestri, u velikoj meri dominiraju oštre bele površine. Tu belinu remete plave kuglice pričvršćene za spoljašnju stranu ormara i služe za držanje kaputa ili torbi. Porodično kupatilo je obloženo kobaltnoplavim pločicama i ima veliko ogledalo organskog oblika postavljeno iznad umivaonika.

kobaltnoplavi akcenti

kobaltnoplavi akcenti

kobaltnoplavi akcenti

kobaltnoplavi akcenti

kobaltnoplavi akcenti

kobaltnoplavi akcenti

kobaltnoplavi akcenti

kobaltnoplavi akcenti

Foto: The Fishy Project