„Latinska Amerika“ – italijanska drama o naizgled savršenoj porodici

Latinska Amerika je italijanski triler, hit rediteljskog dua braće Damijana i Fabija Dinoćenca, koji je sa prošlogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji stigao i u domaće bioskope. Film „Latinska Amerika“ je drama, misterija i triler o naizgled savršenoj porodici. Masimo Sisti ima sve – karijeru oralnog hirurga, miran porodični život, suprugu, decu i oni su njegova nagrada. Međutim, jednog dana kada je sišao u podrum naišao je na devojčicu koja mu je tražila pomoć.

film latinska amerika

Film „Latinska Amerika“ inspirisan je neuspelim pokušajima

Autorsko-rediteljski duo, blizanci Damijano i Fabio Dinoćenco iz Rima, na prošlogodišnjem Festu osvojili su nagradu za najbolji scenario za film „Tamna bajka” za koji su prethodno bili nagrađeni i u Berlinu. Ove godine, na 50. Festu, u Glavnom takmičarskom programu, pred publikom i pred žirijem našao se njihov novi film – „Latinska Amerika” sa kojim su se prošlog septembra takmičili na 78. Venecijanskom festivalu.
Duboko nas privlači poezija pogrešnih mesta i volimo greške koje se prave nehotice. Mi smo, po prirodi, popustljivi prema svemu što je neuspešno – loše vođenim mestima, arhitektonskim gadostima, svemu što želi da bude nešto što zaista nije. Pogodno je i za fotografski diskurs, jasno vezan za jezive prostore i za ideju o ničijoj zemlji. Naše glavno interesovanje za granične prostore je čisto antropološko – neuspeli pokušaji veoma su nam pri srcu – objasnili su svoju inspiraciju za film braća Dinoćenco (Dubravka Lakić, Politika).

Foto: press