Max Mara kolekcija za jesen/zima 2022. – moćne siluete od vune i kašmira

Max Mara kolekcija za jesen/zimu 2022. inspirisana je radovima umetnice Sophie Taeuber-Arp – slikarke, dizajnerke tekstila, skulptorke, dizajnerke enetrijera…. Ian Griffiths, kreativni direktor i dizajner kuće Max Mara objasnio je da ga je umetnica inspirisala zbog načina na koji, čak i u svakodnevne predmete unosi magiju i misteriju. A zna se da Maxa Mara ima jasnu i praktičnu viziju – da pretvori ideje u odevne predmete koje žene ne samo da žele da obuku, već i žele da žive u njima. Zato je svaka Max Mara kolekcija kreirana da zadovolji sve potrebe moderne i elegantne žene, pa tako i ova za sezonu jesen/zima 2022.

max mara kolekcija jesen 2022

 

Max Mara kolekcija za jesen 2022. oživljava bajkovite likove stare predstave

Poslednje dve godine, kako kaže glavni dizajner kuće Max Mara, svet žudi za magijom, ali ona je srušena kada je započeo sukob između Rusije i Ukrajine. Magija je ponovo odložena. S obzirom na to da je umetnica Sophie Taeuber-Arp pripadalu dadaizmu – pokretu koji odbacuje nacionalizam i nasilje, dizajner Ian Griffiths shvatio je da je upravo ona prikladna muza jesenje Maxa Mara kolekcije.

Griffits je koristio oblike marioneta, koje je Sophie Taeuber-Arp napravila za ponovno postavljanje predstave iz 18. veka The King Stag (Kralj jelen) kao modele za svoj dizajn. Bajkoviti likovi predstave figuriraju između životinjskog i robotskog sveta i inspirišu moćne, iznenađujuće siluete ove nove kolekcije, a koja ipak govori jezikom moderne elegancije Max Mara brenda.

max mara jesen 2022

I dalje u trendu teddy bear stil

Siluete kratkih suknji ili maksi haljina kapuljačama su zaobljene pri vrhu. I za jesen 2022. Max Mara ne odustaje od teddy bear stila – i dalje je prisutan efekat materijala “plišani meda” od kojih su dizajnirane ne samo predimenzionirani kaputi, već i kratke i dugačke “pun krug” suknje , pa čak i trenerke. Kao najupečatljivije izdvajaju se maksi haljine od vune i kašmira, koje produžavaju siluetu žene, ali ne ističu ništa što ne treba da se vidi, protkane zanimljivim etno motivima, nama dobro poznatim na ovom našem području.

max mara kolekcija

Max Mara kolekcija i ove jeseni donose nove modele kaputa

Ovim komadima suprotstavljaju se drugi, oni praktičniji – padobranske pantalone sa patent zatvaračima. Uz njih se nose džemperi, rolke ili sako, tako da žena bude spremna na sve. Naravno, kao hit sezone tu su i čizme preko kolena sa gumenim đonom, koje su kolekciji donele razigran/praktičan balans, koji je Griffits upravo tražio. Naravno, jesenje-zimska kolekcija ne može da prođe bez čuvenih Max Mara kaputa od kašmira ili drugog jednako luksuznog materijala. U ovoj modnoj liniji bilo ih je u izobilju – od onih sa kaišem, preko crnog oficirskog kaputa do sportskijih, avijatičarskih, sa duplim patent zatvaračima.

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

max mara jesen/zima 2022

Foto: Fashionela.net