“MOJ MUŽ” RUMENE BUŽAROVSKE: KNJIGE ZA MUŽEVE I ŽENE, ALI I ONE KOJIMA BRAK NIJE NI KRAJ PAMETI

Zbirka priča Moj muž vodeće makedonske autorke mlađe generacije Rumene Bužarovske doživela je veliki uspeh na domaćem terenu, ali i u regionu – Hrvatskoj, Bosni i Sloveniji, a sada je stigla i kod nas, u izdanju IK Booka.Ovo je knjiga koju bi trebalo da čitaju i muževi i žene, i oni koji se to tek spremaju da postanu i oni kojima to nije ni na kraj pameti. I srećno udate/oženjeni i srećno razvedeni. Brutalno iskrene i duhovite, karverovski minuciozne predstavljaju autorku kao jednu od najoriginalnijh pojava na ovdašnjim književnim prostorima.
Sve priče u ovoj briljantnoj zbirci ispripovedale su vrlo različite žene iz prvog lica, ali se te priče tiču koliko njih, toliko i njihove okoline, odnosa s muževima, decom, roditeljima, kolegama i prijateljima. Zbog toga se o ovoj knjizi može govoriti kao o galeriji izuzetno upečatljivih i precizno profilisanih likova, o psihološkim ali i socijalnim portretima, s posebnom osetljivošću na patrijarhat. Jer, govoreći o svojim brakovima i muževima, ginekolozima, pesnicima, policajcima, analizama profesija i njihovih statusa, govori se o odnosima moći – većina ženskih likova ipak je zasenjena i emotivno i socijalno zapuštena zbog prestiža njihovih muževa i njihovih profesija.
Sve priče ispisane su u najboljem duhu američke kratke priče, najzahtevnijim načinom, jezikom običnih ljudi, mimo svake patetike, razorno i istinito. Knjigu “Moj muž” po promotivnoj ceni od 495 dinara možete naći u knjižari Bookastore (Cara Lazara 12, Beograd) ili odmah poručiti preko web sajta http://www.booka.in, uz besplatnu dostavu.

Foto: press