Nokti u prazničnoj, jesen-zima 2022. sezoni – 5 hit trendova

Ove praznične i jesen/zima 2022. sezone i nokti treba da su u “novom izdanju” – pomalo svečani, ali više u bojama karakterističnim za ovo doba godine. Nema sunje da ćete ovog decembra sigurno svojim rukama posegnuti za raznim stvarčicama, poput svetlucavih novogodišnjih ukrasa, poželećete da rukom pređete preko haljine od škrga-šljokica ili ćete mnogo puta biti u prilici da se poslužite kanapeom ili čašom penušavca. Ništa lepše nego kad su u tim situacijama vaši nokti sređeni, blistavi, svetlucavi, živahno crveni ili  elegantno prebojeni nekom tamnom, sezonskom bojom.

nokti boje jesen 2022
Foto: thehandbook.com

Kako treba da izgledaju nokti u sezoni jesen-zima 2022.

Od brojnih, nail artisti izdvajaju 5 “vrućih” decambarsko-prazničnih trendova.

Trend 1 – Glazed 2.0

Prozirni, blistavi, neutralni nokti sa blistavim završetkom obasjanim “mesečinom” – inače poznatim kao “glazed doughnut nails” ili nokti koji izgledaju kao glazurana krofnica nesumnjivo su bili vladajući trend 2022. godine. A ovi sjajni, svetlucavi nokti neće u skorije vreme postati out. Ali, za ovu zimu trend su “Glazed 2.0“ nokti. Sve bi trebalo da se podigne na viši nivo sa smelijim, tamnijim nijansama – ali i dalje sa tim prekrasnim, prelivajućim, svetlucavim zastakljenim završetkom.

nokti jesen 2022
Foto: @like_my_nails_london
Foto: @matejanova
jesen nokti trend 2022
Foto: @sodaonmylips
nokti 2022
Foto: @sodaonmylips
jesen 2022 nokti
Foto: @sodaonmylips

Trend 2 – Visoki sjaj

Za svečane trenutke takvi treba da budu i nokti – blistavi zlatni i srebrni lakovi pravi su izbor. Ali, mogu tu da se nađu i neke druge, intenzivne boje. Ili, dovoljno je da na neku trendi boju laka nanesete pri vrhovima malo srebrne ili zlatne prašine kako bi dobili višedimenzionalni efekat i blistavi finiš. Samo ne zaboravite da preko svega namažete završni premaz za ultra-sjajni finiš ispod koga će ostati dodate šljokice.

nokti 2022
Foto: @polishattiffanys

Trend 3 – Dinamična crvena boja

Jarkocrvene nijanse za nokte su svečana osnova, omiljena novgodišnja nijansa, ali ove godine, uz crvenu treba nositi i one tamnije, luksuzne, duboke i bogate nijanse “šljive” kako bi se klasičnoj svečanoj boji pridružila i još po koja svečana nijansa.

nokti jesen 2022
Foto: @sodaonmylips
nokti boje
Foto: @saskiafenwick

Trend 4 – Nude “goli” nokti

Nude ili “goli” nokti sa jedva primetnim lakom na njima popularni se već cele godine, a biće i ove zime. Sveži, minimalistički, savršeno negovani, “vlažni” nokti, koji izgledaju šik i kao da u njih nije uloženo ni malo napora trebalo bi da imitiraju boju vaših prirodnih noktiju kako bi dali efekat „vaši nokti, samo bolji“.
Za srednje/maslinaste tonove kože stručnjaci preporučuju kremaste badem ili tople “prljavo” ružičaste nijanse. Treba izbegavati bilo koji lak koji izgleda previše bledo, jer to može da se sukobi sa žutim nijansama boje kože. S druge strane, tamnim tonovima kože uglavnom odgovaraju duboke, bogate i kremaste bež i karamel nijanse ili boja tople čokolade sa crvenim/narandžastim tonovima.

svečani nokti
Foto: @drybylondon

Trend 5: Moody Micro French

Mikrofrancuski manikir je moderan izgled klasičnog francuskog manikira, kraći čistiji oblik noktiju, prelepa, sjajna neutralna osnovna nijansa, sa super finom, oštro belom trakom preko vrhova. Zamenite i podignite svoj mikro-francuski manikir tako što ćete se odlučiti za tamnije, “raspoloženije” nijanse za vrhove – igrajte se različitim tonovima – od dubokih, toplih ružičastih, do bogatih plavih i smaragdnozelenih.

nokti trend 2022
Foto: @imarninails