Otvorena izložba “Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje”

otvorena-izlozba-Ljubav-je-ljubav-Radost-vencanja-za-sve-Zan-Pol-Gotje

Izložba Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotjea, svečano je otvorena u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, ova postavka nastaje kao finale izložbe Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste, koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi. Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe je svetska premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke.

Ljubav je ljubav, a ja volim Beograd – poručio Gotje

Putem video linka obratio se i francuski dizajner Žan Pol Gotje, koji nije uspeo da dođe na otavranje izložbe u Beogradu zbog epidemiološke situacije u Francuskoj.
– Dobar dan Beograde, ja sam Žan Pol Gotje. Veoma sam srećan da ste nas pozvali da vam pokažemo izložbu „Ljubav je ljubav“. Da, istina je – ljubav je ljubav, a ja volim Beograd. Srećan sam da ćete videti izložbu o stvarima koje čine da sanjamo, ukoliko imamo lepe uspomene. Srećan sam, ali nažalost ne mogu da budem sa vama, još uvek sam u Parizu zbog pandemije. Ali misliću na vas, a imam sjajnog ambasadora, koja radi sa mnom već 12 godina – Jelka Musić,
inače Srpkinja. Hvala svima vama, nadam se da ćete voleti izložbu, i obećavam da ću pokušati da dođem pre nego što se završi. Voleo bih da je vidim u Beogradu, da još jednom vidim vaš lep grad. Šaljem vam moju ljubav, jer ljubav je ljubav – poručio je Žan Pol Gotje.

8 nikad prikazanih haljina

Menadžerka postvake beogradske izložbe Jelka Musić i ambasador Žan Pol Gotjea, zahvalila se celokupnom timu Muzeja na uspešnoj saradnji.
– Kada samo počeli 2009. Žan Pol Gotje i ja da radimo na ovoj izložbi, nikada nisam ni pomislila da će 2020. doći u Beograd, to je poseban poklon za mene i bilo je teških trenutaka zbog ove situacije, i plašili smo se kako ćemo da realizujemo. Ali evo izložba je ovde, izložba je lepa. Radila sam 15 izložbi po celom svetu, a ovde sam imala fantastičan tim i jako sam zahvalna svima na toploj dobrodošlici. U toku pripreme ove izložbe smo seli gospodin Žan Pol Gotje i ja i razmišljali kako da ovu Beogradsku postavku učinimo posebnom, jer nam je uvek nešto uvek
drugačije i posebno za svaki grad u kom izložba gostuje. Za Beograd smo izabrali i dodali 8 haljina koje nikada nisu prikazane, koje su bile deo poslednje revije kojom se Žan Pol Gotije povukao iz sveta mode u januaru ove godine – naglasila je Musić.

Organizovanje izložbe u Beogradu, koja će trajati do 14. februara 2021. podržale su Ambasada Kanade u Srbiji, Francuski Institut u Srbiji i Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji i brojni sponzori.

otvorena-izlozba-Ljubav-je-ljubav-Radost-vencanja-za-sve-Zan-Pol-Gotje

otvorena-izlozba-Ljubav-je-ljubav-Radost-vencanja-za-sve-Zan-Pol-Gotje

otvorena-izlozba-Ljubav-je-ljubav-Radost-vencanja-za-sve-Zan-Pol-Gotje

Foto: Bojana Janjić