Virtuozne kafe: Ovo su novi ukusi koji osvajaju sva čula

Proizvođači kafe, ali i baristi širom sveta danas se trude da odgovore na sve veće zahteve svojih potrošača. Priprema kafe postala je takoreći umetnost, jer potrošači sve više uče o ovom omiljenom napitku, pa oni pravi ljubitelji tačno znaju kakav ukus vole, koju dužinu kafe preferiraju, sa ili bez mleka, tačno znaju odakle dolazi svako zrno kafe, a nisu retki ni oni koji znaju i na kojoj nadmorskoj visini je kafa koju vole gajena, da li je ubrana ručno, kao i to šta joj sve geografsko poreklo donosi kada je reč o aromama. Voćne, manje ili više citrusne, sa aromom lešnika, dima, karamele…

nespresso vertuo novi ukusi kafe

Novi ukusi, više aroma kafe i produžen užitak

Zato ispijanje kafe u društvu ili kod kuće sada ima vrlo ličnu notu – oni koji zaista vole da uživaju u ukusu kafe, žele što više aroma, vole da isprobaju nove ukuse, a prema nekim istraživanjima, sve je više onih koji vole duže kafe, kako bi se i uživanje u ispijanju produžilo…
Kako biste zaista uživali u različitim aromama ili dužinama kafe, ne morate da budete profesionalni barista. Vernim ljubiteljima kvalitetne kafe oduvek ugađa Nespresso, koji sada nudi novu definiciju kafe. Kao pionir sistema kafe u kapsulama, Nespresso je na naše tržište doneo VERTUO – novi sistem za pripremu omiljenog napitka. VERTUO uz pomoć inovativne tehnologije priprema kafu koja ima izuzetnu punoću, a njena kremasta tekstura sigurno će zadovoljiti i one sa najistančanijim ukusom.

Novina, koja će oduševiti prave poznavaoce i ljubitelje kafe, je i to što uz pomoć VERTUO aparata imate mogućnost da sa samo jednom kapsulom, a ima ih u četiri veličine, i samo jednim pritiskom na dugme, pripremite količinu kafe u kojoj možete da uživate sami ili sa celom porodicom. Pet je dužina kafe, a svaku od njih VERTUO priprema za 30 sekundi. Baš kao što mu ime kaže VERTUO – virtuoz. A kada govorimo o izboru kafa, ova linija nudi čak 35 potpuno različitih mešavina.

nespresso vertuo

Kremaste note žitarica, biskvit sa puterom i topla aroma karamele

Kada probate ALTISSIO, pamtićete ga. Južnoamerička Arabika i dodir Robuste daju ovoj espresso kafi pun, smeo ukus. Ravnotežu ukusa daje Arabika iz Kostarike, koja joj dodaje meku notu žitarica. Ova mešavina Arabike i Robuste se intenzivno i kratko prži kako bismo istakli njen pun karakter. U kraljevskim odorama, ALTISSIO je VERTUO espresso kafa prekrivena gustom, baršunastom kremom, bogatih nota prženja, uz meke i kremaste note žitarica.

DOUBLE ESPRESSO CHIARO je mešavina latinoameričke Arabike koju najbolje opisuju reči bogato i divlje. Ovaj dupli Espresso sadrži i oprane i suvo obrađene Arabike. Oba procesa kafi daju potpuno različite aromatične profile, pa je mešavina podeljena na dve vrste prženja kako bi se iz svakog izvuklo najbolje. Intenzivno i kratko prženje obe kafe daju ovoj mešavini snagu bez skrivanja drvenastih, zemljanih nota. Ovaj Nespresso VERTUO dupli Espresso je desert – samo napred i završite svoj obrok uz ovakav ugođaj.

Iz VERTUO linije Barista Creations, dolazi i kafa GOLDEN CARAMEL. Ovo je kafa prefinjenog ukusa koja osvaja toplom aromom karamele, a čini je mešavina zrna latinoameričke i afričke Arabike. U ovoj mešavini odvojeno se prže zrna, pa se tako dobija neverovatno zaokružena kafa sa notama orašastih plodova i biskvita sa puterom.
Ovo su samo neki od zavodljivih ukusa od ukupno 35 koliko ih ima u liniji VERTUO kafa. VERTUO aparate i kapsule možete pronaći i na Nespresso web shopu, kao i u Nespresso buticima.

vertuo nespresso

Foto: PR/press