VIVIFY PALETA: U 2021. ŽIVEĆEMO OKRUŽENI SUNČANIM I VESELIM BOJAMA

Ako će nam ikada biti potrebno okruženje ispunjeno bojama koje šire pozitivnu energiju to je upravo godina koju iščekujemo – 2021. Ova 2020. od samog početka ispunjena je nesigurnošću, živimo u vremenu obeleženom globalnom pandemijom i socijalnom distancom, u vremenu ispunjenom socijalnim nemirima sa zahtevima okrenutim ravnopravnosti, održivosti… Baš zbog toga stručnjaci Pantone Color Instituta objavili su novu paletu nijansi koja će obeležiti narednu godinu. A ona je vesela, širi osećaj razigrane svežine, daje energiju i pomaže da “napunimo baterije” i nastavimo napred.
Priča o sunčanim i veselim bojama nazvana Vivify, predstavljena je u Pantone izdanju uređenja doma i enterijera za 2021, a iz ovog instituta poručuju da je Vivify simbol svetlije budućnosti koja nas čeka.
Kao odraz mladalačkog duha, ova nadmoćna paleta od devet boja izražava osećaj razigrane svežine i optimizma koji vraća osmeh na naše lice dok nas vodi dalje. Inovativni materijali kombinuju se s nekim klasicima jer će funkcionalnost i zadovoljstvo biti nerazdvojni u 2021.
Vivify paleta naglašava dihotomiju intenzivne crne boje sa šećernobelom, dramatičan uticaj sunčanožute, upadljivo ružičaste, prijatni ton maline, hladne zelene nijanse, živahne vodenastotirkizne…

Foto: pantone.com