ZAUVEK ZAJEDNO – 100 minuta smeha uz urnebesnu francusku komediju

“Zauvek zajedno“ film je politička satira rediteljskog dvojca, Benoa Delepina i Gistava Kerverna, premijerno prikazan na nedavno zavšenom Festivalu francuskog filma. Ova urnebesna, satirična, francuska komedija, koja je poćela da se prikazuje u našim bioskopima, poručuje da narod želi političare koji izgovaraju naglas ono što ljudi misle. Vensan Makenj i Džonatan Koen u briljantnim ulogama političara, donose sav besmisao, naizgled različitih pozicija, koje se gube kada se obe strane nađu u zajedničkom problemu. Burleska, satira u sto minuta smeha, priča o ekologiji, antivakserima i ženskim pravima ispričana francuskim humorom.

“Zauvek zajedno” je film o inteligentnim i smešnim ljudima

Uoči glasanja za izgradnju centra za rekreaciju, na mestu gde se nalazi stara gradska šuma, desničarski nastrojen gradonačelnik suprotstavlja se svom oponentu ekologu. Obojicu in nadmudruje grupa feminističkih aktivistkinja koje će izaći u javnost za svojim zahtevima od kojih neće odstupati. Prve kritike krtičara Fabijana Lemersijea, renominarnog sajta Cineuropa, veoma su pozitivne:
– Oni su smešni, inteligentni i istina je da nisu svačija šolja čaja. Pozdravljam reditelje Delepin i Kerver koji su neka vrsta javnog sevisa sedme umetnosti.

zauvek zajedno film

Foto: press