Ansambl Janoška otvara regionalni Art Link Festival u Beogradu

Ansambl Janoška otvoriće regionalni Art Link Festival na Beogradskoj tvrđavi. Novi pravci u muzici trenutno su u opticaju pod maštovitim imenima, dok se kategorije fjužna i krosovera neprestano šire. U duhu tih kretanja, Ansambl Janoška, širom sveta prepoznat je po svom muzičkom poliglotizmu, prevazilazi sve granice, a da ga pritom i dalje odlikuje klasično stilsko poreklo. Na Art Link Festivalu, u periodu od juna do septembra 2022. godine nastupiće pijanista Adi Nojhaus, kompozitor i pijanista Luis Ahijus, pijanista Alberto Fero, Ansambl Kamerata Balkanika, violončelista i trkač Toke Moldrup i brojna druga eminentna imena klasične muzike danas.

Ansambl Janoška – četverac iz Bratislave

Ni sa čim uporedive transformacije muzičkog sadržaja prilagođenog publici delo su tri brata iz Bratislave – Ondreja i Romana Janoške, koji sviraju violinu, Františeka Janoške za klavirom i njihovog zeta Juliusa Darvasa iz Konstance na kontrabasu. Ansambl Janoška je, u pop žargonu – “bend uživo”. Emocionalna inteligencija i suptilni humor u interakciji umetnika sa publikom – te njihova majstorski inscenirana igra sa poznatim melodijama i efektnim iznenađenjima nanovo kreiranih muzičkih numera, mogu se pouzdati u uzbuđenje slušalaca, koji gotovo uvek na kraju koncerta pokazuju svoju zahvalnost stojećim ovacijama.”Ansambl Janoška jedna je od najoriginalnijih grupa izuzetno talentovanih muzičara, koji su krajnje jedinstveni u izvođenju klasične muzike, džeza, latino muzike i drugih žanrova. Njihova inspiracija je neiscrpna i zaslužuje pažnju i entuzijazam svih”, o Janoški je rekao čuveni holivudski kompozitor Lalo Šifrin.

Nastupiće na Beogradskoj tvrđavi, 25. juna, od 19.30 časova. Uz tematski okvir festivala “Zvuk vode”, ističe se da će koncerti biti priređeni u veličanstvenom ambijentu najpoznatijih tvrđava našeg regiona, što sloganu “Festivalski gradovi, umetnici za prirodu” daje dodatni šarm i opravdanost. Nastojeći da ukaže na važnost obnovljivosti rečnih tokova i spomeničnog nasleđa, Art Link želi da u ovim posebnim ambijentima, kroz muziku, iznova oplemeni iskustvo slušalaca novim zvučnim izrazima.
Ulaz je slobodan, pa dobro došli!

ansambl janoška art link festival

Foto: press