Film “Babaroga” o zastrašujućoj pojavi koja traži svoj plen

Film Babaroga (The Boogeyman) je još jedna adaptacija priče čuvenog američkog pisca Stivena Kinga, koja stiže u domaće bioskope. Američki studio 20th Century za film “Babaroga” okupio je nagrađene filmske stvaraoce – scenaristu Marka Hejmena, dobitnika nagrade BAFTA za film “Crni labud”, Šona Levija, producenta popularne serije “Stranger Things” i reditelja Roba Savidža, koji potpisuje film. Film “Babaroga” će od 1. juna početi da se prikazuje u bioskopima, a karte se već mogu kupiti na blagajnama.

Zastrašujuća natprirodna pojava koja traži svoj plen

Priča “Babaroga” je prvi put objavljena u magazinu Cavalier 1973, a pet godina kasnije našla se u okviru kultne zbirke priča Stivena Kinga “Noćna smena” (Night Shift), kao Kingov opis stvorenja koje se krije u ormanu. Priča prati srednjoškolku Sejdi Harper i njenu mlađu sestru Sojer, koje se suočavaju sa nedavnim gubitkom majke, za šta ne dobijaju punu podršku svoga oca Vila, terapeuta koji se nosi i sa sopstvenim bolom. Kada se u njihovoj kući neočekivano pojavi nesrećni pacijent tražeći pomoć, za sobom ostavlja zastrašujuću natprirodnu pojavu koja traži svoj plen.

Film “Babaroga” dublje od priče izgradio lik mitološkog i natprirodnog stvorenja

Veliki deo autorskog tima ističe da je ova kratka priča bila nezaobilazno štivo tokom njihovog odrastanja. Producent filma, ujedno i producent popularne serije “Stranger Things” Šon Levi ističe da je ova imaginacija nastala od samog majstora i da je priča bogata i po događajima i po temi. Scenarista Mark Hejman kaže da je njegov posao bio da zaroni još dublje u scenario, kako bi se izgradio lik mitološkog i natprirodnog stvorenja.

U kratkoj priči Stivena Kinga pored Babaroge postoje samo još dva lika, dok će se u filmu gledaoci susreti sa dosta različitih likova. Glavne uloge poverene su glumcima Krisu Mesiniju (Chris Messina), mladoj glumici Sofi Tačer (Sophie Thathcer) poznatoj po ulozi u popularnoj seriji Yellowjackets, potom Vivjen Lajri Bler (Vivien Lyra Blair), Merin Ajlend (Marin Ireland) i drugima.

Foto: press