Tete-a-tete 2: Izložba svedenih ženskih figura Petra Zorkića

Tete-a-tete 2 izložba Petra Zorkića

Tete-a-tete 2 je naziv druge samostalne izložbe Petra Zorkića, autora koji u ovoj postavci objedinjuje motive svedenih ženskih figura (aktova) i muzičara na bini, a osnovne elemente izražavanja predstavljaju osenčeni crteži. Specifična tehnika kojom umetnik radi je crtanje prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji „notes“ (tzv. kažiprst na telefonu). Izložba radova Petra Zorkića otvora se 11. aprila u 18.30 časova, u galeriji „Singidunum“ (Knez Mihailova 40, Beograd) i trajaće do 19. aprila 2022. godine.

Tete-a-tete 2 izložba kao priprema za novi album

Radovi izloženi na 300-gramskom papiru nastali su u periodu 2021/22. godine i ujedno predstavljaju vizuelnu pripremu Petrovog drugog muzičkog albuma, po kome je ova izložba i dobila ime. Na albumu će biti predstavljene i saradnje sa muzičarima fank, soul, pop i džez
provenijencije, iz regiona i sveta.
Petar Zorkić je rođen u Bangkoku (Tajland) 1986. godine. Završio je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a autorskom muzikom se bavi od srednjoškolskih dana. Na festivalima i koncertima u zemlji i inostranstvu nastupa kao kantautor i lider svog muzičkog projekta „PetarZ“ i kao član drugih muzičkih sastava. Objavio je debitantski album „Riddlephore“ za izdavačku kuću Mascom records 2019. godine. Kao kompozitor, aranžer, tekstopisac i instrumentalista radio je muziku za festival Exit, Beoviziju i učestvovao na mnogobrojnim muzičkim izdanjima sa eminentnim muzičarima iz zemlje i regiona. Potpisuje se kao muzički saradnik na predstavama u pozorištima „Duško Radović“ i „Boško Buha“. Prvi put je svoje crteže predstavio beogradskoj publici na samostalnoj izložbi u UK Parobrod 2021. godine gde je izložio više od 90 radova.

 Petar Zorkić Tete-a-tete 2 izložba

 Petar Zorkić Tete-a-tete 2 izložba

 Petar Zorkić Tete-a-tete 2 izložba

 

 Petar Zorkić Tete-a-tete 2 izložba

Foto: press