Autorka Vesna Stajčić izlaže radove na izložbi “Ne znam za svet, al` ja mnogo volim kaktuse”

Autorka Vesna Stajčić poziva vas na izložbu “Ne znam za svet, al` ja mnogo volim kaktuse” u novobeogradskoj Blok gallery. Radovi Vesne Stajčić moći će da se pogledaju od petka, 15. marta, kada se Blok galeriji, u Ulici Jurija Gagarina 221 u 19 časova otvara izložba “Ne znam za svet, al` ja mnogo volim kaktuse”.

vesna stajčić Ne znam za svet, ali ja mnogo volim kaktuse

Vesna Stajčić bira kaktuse kao simbol izdržljivosti

– “Ne znam za svet, al` ja mnogo volim kaktuse” je moja, lična i intimna priča o poslednje tri godine i o borbi sa svime što nam se dešavalo. Kaktus sam podsvesno odabrala kao simbol izdržljivosti. To je biljka koja može da izdrži surove uslove, da buja i cveta predivnim mirisnim cvetom, da prkosi tim uslovima štiteći se od svega bodljicama – objašnjava svoju inspiraciju autorka radova Vesna Stajčić.

Kaktusi nastali kombinovanjem raznih tehnika

Izloženi kolaži su manjeg formata, različitih su dimenzija (najčešće oko 25 x 30 cm) i rađeni su kombinovanjem različitih tehnika – upotrebom i recikliranjem starih papira i kartona iz zapećaka ateljea, odbačenih ostataka olovaka, pastela, nošenih maski – čak i osušenih latica ruže ili čaja.

– Kroz igru i teksturu sam ih slagala u kompozicije prepoznatljivih oblika, a ponekada i dovodeći ceo proces do granica apstrakcije i time im dajući novu mogućnost opstanka jer je moja volja ipak odabrala život – ističe Stajčić.

Vesna Stajčić rođena je 1972. u Beogradu, a 1997. diplomirala na FPU u Beogradu na Katedri slikarstva. Član ULUS-a postala je 1997. a od 2001. ima status samostalnog umetnika. Od 1995. godine izlaže i do sada je radove predstavila na više od 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Radovi joj se nalaze u kolekcijama širom sveta. Živi i radi u Beogradu.

vesna stajčić kaktusi

Ne znam za svet, al' ja mnogo volim kaktuse

Foto: press